Alimentul care reduce glicemia la 3,8 mmol/l în doar o săptămână. Dr. Bogomolov, endocrinolog rus, a comentat rezultatele unui studiu realizat de specialiști de la Universitatea din Sydney, Australia, sub îndrumarea profesorului Fuller. Scopul său a fost de a determina efectul includerii ouălor în dieta zilnică a diabeticilor.
S-a dovedit că ouăle nu numai că reduc nivelul de zahăr din sânge după masă, ceea ce este foarte important atât pentru diabetici, cât și pentru persoanele sănătoase supraponderale, dar încetinesc și dezvoltarea aterosclerozei, informează The American Journal of Clinical Nutrition.
CITEȘTE ȘI: De ce să mănânci două ouă fierte pe zi dacă suferi de hipertensiune
„Persoanele cu diabet zaharat de tip II și prediabet au fost împărțite în două grupuri, unele au consumat 10-12 ouă pe săptămână, iar altele – nu mai mult de 2. Principalul rezultat al lucrării este că ouăle sunt sigure pentru pacienții cu diabet zaharat de tip II și prediabet”, explică medicul.
Includerea zilnică a acestui produs în dieta diabeticilor ajută la normalizarea nivelului de zahăr din sânge (3,3-6,0 mmol/l).
S-a dovedit că pacienții cu diabet de tip II și prediabet pot mânca până la 12 ouă pe săptămână, mai spune specialistul.
Beneficiile ouălor de găină se datorează unei cantități mari de proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine și minerale din compoziția lor, care sunt ușor absorbite de organism.
Este sănătos să mănânci ouă? Unii experți le critică și consideră că consumul de ouă ar trebui să fie limitat. Motivul de îngrijorare este cantitatea mare de grăsimi saturate și colesterol din compoziția lor, care pot duce la deteriorarea stării vaselor de sânge.
„Cu toate acestea, studiile arată că consumul de ouă nu este asociat cu creșterea colesterolului în sânge. În plus, ouăle ajută la reducerea riscului de accidente vasculare cerebrale, boli de inimă și alte probleme de sănătate. Medicii consideră că ouăle de găină sunt dăunătoare doar în caz de alergii sau intoleranță individuală”spune specialistul.
Ouăle de pui sunt o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate și aminoacizi care ajută la construirea mușchilor, astfel încât ouăle ar trebui să fie prezente în dieta bărbaților implicați în sport. În plus, consumul de ouă ajută la menținerea integrității țesuturilor, îmbunătățește funcția creierului, scade tensiunea arterială și susține sănătatea ochilor.
CITEȘTE ȘI: De ce e bine să mănânci ouă la micul dejun
„Datorită valorii nutritive incredibile și a conținutului caloric relativ scăzut al ouălor, consumul acestora ajută la pierderea kilogramelor în plus. Conform cercetărilor, ouăle ajută de fapt la pierderea în greutate prin reducerea producției hormonului foamei – un mic dejun cu ouă de găină vă lasă să vă simțiți sătui pentru o perioadă lungă de timp, fără a provoca dorința de o gustare înainte de prânz. Așadar, dacă urmați o dietă, puteți mânca ouă în siguranță și să nu vă faceți griji pentru silueta dumneavoastră”, adaugă expertul, potrivit actualno.com.